Aldrig mer

 

Den här spänningsromanen av Sara Larsson handlar om trafficking. Ett högaktuellt ämne som är svårt att inte bli upprörd och bestört över. Trafficking är något som finns i Sverige liksom i alla andra länder, och trots fokus på jämställdhet verkar marknaden aldrig svika. Unga, utsatta och fattiga kvinnor som blir sålda av sina familjer eller pojkvänner för att bli sexslavar i väst. Det är den nya handelsvaran, en vara som kan bli såld om och om igen tills det inte finns någonting kvar att sälja och de rättfärdigas med att hon behöver pengarna – pengarna som hon i realiteten ändå inte får behålla.

Handlingen:

16-åriga Andreea från Bukarest hoppas att livet ska bli bättre i Spanien, men det visar sig vara en mardröm. Hon hålls fången i en liten lägenhet och säljs upprepade gånger av hallickar. När hon så småningom hamnar i Sverige bestämmer hon sig för att aldrig mer bli utnyttjad. Oavsett konsekvenserna.

Terapeuten Patrik finns på plats då en man grips för att ha plockat upp en minderårig flicka på Malmskillnadsgatan. Han nekar till brott. Patrik blir snart övertygad om att mannen talar sanning. Men varför plockade han då upp flickan?

Ted har i många år köpt sex under sina arbetsresor till Stockholm. En kväll räcker hans fru över ett lila kuvert som har kommit med posten. Innehållet i kuvertet visar att någon vet vad Ted håller på med, och vill tvinga honom att börja ta ansvar för sitt handlande.

Tre människor och tre öden vävs samman i denna högaktuella roman om kvinnor som utnyttjas i prostitution i Sverige och Europa.

 

Taggar: bokrecension, ljudbok, läsning, spänningsroman, talbok, trafficking;

Kommentera inlägget här :