Chili con carne med avokadoröra, gräddfil och nachochips

 
Vi har som fått noja på nya recept maken och jag och ikväll bjöd maken på en nyfunnen jättegod och mustig Chili con Carne till middag. Tyckte det var så gott så jag känner att jag måste dela med mej av detta goda och smakrika chilirecep

Du behöver detta till 4 personer:

  • 600 g nötfärs
  • gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • röda chili, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g färdigkokta svart bönor på burk
  • 2 dl coca cola
  • 4 dl utspädd oxbuljong
  • olja
  • salt och svartpeppar

Avokadosalsa

  • ätmogen avokado
  • lime, skal och saft
  • 1 knippe koriander
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • gräddfil
  • nachochips
  • koriander
 

Gör såhär

  1. Fräs frsen riktigt hårt i olja. Salta och peppra. Tillsätt lök, vitlök  och chili och fräs viare.
  2. Häll i tomatpuré och blanda om ordentligt. Fortsätt med de torkade kryddorna och sedan krossade tomater, cola och oxbuljong. Låt koka ihop ca 20-30 minuter. Tillsätt bönorna på slutet och smaka av med salt.
  3. Avocadosalsan: Kärna ur avokadon och dela i mindre bitar. Blanda med limesaft och hackad koriander. Rör om och smaksätt med salt och peppar.

Kommentera inlägget här :