Kallare än kallast

 
Redan kvart i fem ryckte det till i mina "gröna" och jag kunde inte somna om. Medan jag låg och vred mej i sängen kom jag på att mor och far som bara bor på andra sidan gatan har en nytryckt VK i brevlådan. Hade inte ens hunnit tänka tanken klart innan jag var på väg. Med jackan på trekvart och bara ben kände jag bara efter några steg att det var KALLT! Med allt snabbare steg kom jag fram mot mitt mål och stack ned ena handen, greppade tidningen och släppte den lika fort.  Det kändes som om någon bet mej i fingrarna så jag "gluttade" förvånat ned i lådan men såg inget annat än tidningen så jag sträckte mej fram och tog tag i den igen och insåg att det jag först trodde var ett bett var tidningen som var iskall mot mina fingertoppar.
 
Joggade (läs spurtade) hem med tidningen och klädde skyndsamt på mej dubbla lager och medan kaffet kokade slängde jag ett öga på utetermometern och såg att den hade sjunkit till -30 grader. Sitter nu med en varma kaffekopp i händerna, tidningen på bordet och Ullkrafts yllepläd över mina ben. God onsdagsmorgon mina vänner klä på er ordentligt idag för det är kallare än kallast idag.
Taggar: VK, kall, kallare, kallast, tidningstjuv;

Nedräkningen har börjat

 
Jag och maken hade beslutat att INTE åka utomalands denna vinter på grund av köksrenovering och dess kostnader. Praktiskt tänkt men ack så tråkigt! Så när Syster Yster planerade att skjuta av sin 50-årsdag nere på Playa del Ingles, Gran Canaria och föräldrarna också skulle åka var vi inte sena att "haka på"

Nedräkningen har börjat och det börjar bli dags att öppna resväskorna och kasta ned det vi vill ha med oss.

Taggar: Gran, Grannis, Jardin del Atlantico, Playa, brunt, nedräkning, packning;

Kallt uppvaknande

 
Fick ett bryskt uppvaknande då jag stack foten utanför täcket och kände att det var iskallt  i sovrummet. En säkring hade gått så värmepumpen hade stått still. Maken drog täcket över huvudet för att hålla sej varm men jag som redan vaknat till klev upp och släppte ut hundarna. 
 
Trots kylan så kunde jag inte låta bli att stå kvar en stund och bara njuta av den vackra utsikten över sjön. Skulle lätt kunna bo såhär i en enslig stuga vid vattnet med mina hundar där jag kan kreera, skapa och skriva. Mer än så behöver jag inte för att må bra ...
Taggar: Storamsjö, kallt, snö, vinter, Åkernäs;