Bara ett barn

 
Bara ett barn av Malin Presson Giolito var en riktig "sidvändare" När jag väl började läsa/lyssna så sträckläste jag hela boken. Hade nog velat känna mig lite mer indragen i berättelsen men Malin Persson Giolito visar verkligen var hon står när det gäller författarskapet och jag kommer defenitivt att läsa fler böcker av henne.
 
Handlingen:
Alex Andersson är en märklig unge. Han hamnar ideligen i nya slagsmål, har svårt att koncentrera sig i skolan och sitter och somnar på lektionerna. Han pratar knappt och säger han något så svär han bara. Men en dag upptäcker hans lärare något som får henne att slå larm. Hon tror att hon har förstått varför Alex har problem

Advokat Sophia Weber får aldrig företräda några massmördare, bankdirektörer eller våldtäktsmän med ordnade familjeförhållanden och bättre ekonomi än hon själv. Hon har väntat många år på den kallblodiga brottsling som hon tycker att hon förtjänar. Hennes senaste klient Alex Andersson, sju år gammal, väger inte ens trettio kilo. Han kan vare sig åtalas eller straffas, kan inte klockan och har ingen aning om vad en advokat egentligen håller på med. Ändå är det han som ska göra Sophia Weber känd.
Taggar: böcker, läsning, recension, talböcker;

Kommentera inlägget här :