Kritgubben

Bildresultat för kritgubben
 

Mina tankar: 

Det här var en spännande bok som jag sögs in i från första sidan och som höll mej i sitt grepp ända till slutet. Författaren C.J Tudor har skickligt kopplat ihop dåtid med nutid, hur händelserna från 1986 på tivolit kopplas samman med att Kritgubbarna dyker upp igen 30 år senare. En riktigt ba thriller som riktigt tar sej in under huden och jag håller med "Sunday Times"; ska du bara läsa en bok i sommar se till att det är denna.

Handlingen:

Du kan känna den i skogen, på skolgården och i lekparken; du kan känna den i husen och på uppfarterna. Du kan känna den på de flesta platser i den lilla staden Anderbury. Rädslan att något eller någon iakttar dig.

Det började 1986, på tivolit, dagen efter olyckan. Det var då den 12-årige Eddie träffade mr Halloran – Kritgubben.

Det var han som gav Eddie idén om kritfigurerna: ett sätt att skicka hemliga meddelanden till vännerna. Det var roligt ända till att kritfigurerna ledde dem till en död kropp.

Trettio år senare, när Eddie tror att det förflutna ligger långt bakom honom, kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur.

Kommer historien att upprepa sig? Var spelet egentligen aldrig över?

 

Taggar: C.J Tudor, Kritgubben, boktips, läsning, storytel, talbok, triller;

Spontan stadstripp

 
De ringde från Specsavers och sa att jag kunde hämta mina två glasögon som jag provade ut förra veckan (snacka om snabb leverans) så det blev en spontan stadstripp. Ni som känner mej väl vet hur LITE jag tycker om stadstrippar hur spontana de än må vara.
 
 
Men jag fick ett par gratis malinnssslipade läsglasögon på köpet och vi vet ju all hur löjlit glada vi konsumenter blir över gratisvaror vare sej om vi vill ha dem eller inte. Dessutom så fick jag glida in på makens jobb och säga hej, göra ett snabbt ärende till mor och far samt dinera på MAX så jag ska snopet erkänna att det var riktigt, riktigt trevligt med en spontan stadstripp trots allt ...
Taggar: glasögon, läsglasögon, malinnslipade, specsavers, spontan, stadstripp;

En trevlig midsommarhelg

 
 
Så har en trevlig midsommarhelg i Åkernäs gått mot sitt slut. I fantastisk miljö har jag fått umgåtts med mina nära och kära. Det är bara Elin och hennes familj som varit på annat håll och de har varit saknade. Nu har jag kommit hem och laddar inför en veckas jobb innan jag åter packar bilen för en veckas semester. 
Taggar: midsommar, sjö, sommar, sommarparadis, stugan, Åkernäs;