Kabanossgryta

 
Har fått frågor om hur jag gjorde den goda kabanossgrytan som jag skröt över att jag gjort så här kommer receptet på en underbart god, värmande gryta med stora smaker och rejäl fyllighet!
 
Ingredienser för 4 personer:
  • 900 gram fläskfilé
  • 4 st kabanos eller annan kryddig korv.
  • 2 st paprika, röd.
  • 1 liten burk syltlök.
  • 1 liten burk cornichons eller smörgås-/ättiksgurka.
  • 1 dl oliver, svarta.
  • 5 dl grädde
  • vitlöksklyftor efter behag.
  • vetemjöl att reda av med.
 
Gör på detta sättet:

1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.

2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.

3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.

4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.

5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden. Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av.

6. Serveras med fördel till pressad potatis och en grönsallad. Det går även bra med kokt potatis eller ris.

 

Smakpanelen: 

Måste med förtjusning säga att maken blev stormförtjust men så är det ju ingen som är så tokig i korv som han. Själv tyckte jag den smakade "mums" så; FÖRLÅT JANTE MEN DET HÄR GJORDE JAG RIKTIGT BRA! 
 
 
Taggar: fläskfile, gryta, kabanoss, kabanossgryta, kreolsk, oliver, paprika, pasta, potatis, ris, syltlök;

Kommentera inlägget här :