Olivbollar med västerbottensost

 
Kom hem med ett recept som en kollega rekommenderat då hon hörde att jag tycker om västerbottensost och oliver. Maken var inte sen att anta utmaningen och ställde sej vid köksön och rörde, klickade, rullade, panerade och gratinerade så nu har vi världens godaste förrätt/snacks denna påskafton. MUMS! Kan verkligen rekomenderas ...
 

Ingredienser

  • 1 burk gröna oliver med pimentos
  • 2,5 dl (150 g) riven Västerbottensost
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1,5 dl mjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • tillagningstid 15 minuter
 
Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Låt oliverna rinna av på huhållspapper. Rör ihop osten med smöret, tillsätt mjöl, vatten och cayennepeppar. Klicka ut degen till 24 klickar på bakplåtspapper, lägg sedan en oliv på varje ostklick och rulla ihop och panera i sesamfrön. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills de blir gyllenbruna.

Taggar: cayennepeppar, olivbollar, oliver, seamfrön, västerbottensost;

Kommentera inlägget här :