Morgon i Åkernäs

 
Den sedvanliga morgonturen ned till sjön med hundarna är alltid lika underhållande för det är så mycket som händer runt sjön vid sextiden på morgonen. Naturen bjuder oss på ett riktigt skådespel där hackspettens ihärdiga trumvirvel ekar över sjön samtidigt som kråkorna kraxar ut sina vårkänslor ovanför orrarna som spelar inför häckning.Taggar: Rexa, Storarmsjö, hackspett, kråkor, morgon, natur, orrar, orrspel, spel, trumvirvel, vårrop, Åkernäs;

Oops i did it again

  
Är 47 år men gör samma misstag år efter år efter år. Satte mej i solstolen för att vila en stund men solen var så varm och skön att jag råkade somna och sov någon timma. Hade jag åtminstone haft vett nog att smörja in mej med solskyddsfaktor innan jag gick ut i den starka vårsolen? Nej, jag skäms för att säga det men det hade jag inte så nu är jag riktigt solBRÄND och röd som en kräfta och kommer även denna vår att fjälla som en fisk. 
 
Ja, talesättet; är huvudet dumt får kroppen lida satämmer verkligen.  Solbränna är ju inte direkt nyttigt så nu får jag ta och leta rätt på solhatten jag köpte när jag var i Budapest.

Taggar: misstag, röd, solbränd, solbränna, solhatt;

Påskat var det här

 
Påsken ska jag och maken tillbringa ute i underbara Åkernäs som i skrivandets  stund är påskpyntad. Ni som nu tittar förfärat på alla dessa färgvippor i  som hänger i grenarna kan jag lugna med att berätta att det givetvis INTE är riktiga fjädrar eller ens fjädrar för den delen. Det är mammas klippta mattrasor som jag hängt upp ISTÄLLET för fjädrar då jag fått en tankeställare efter att ha sett en dokumentär om hur dessa fåglar blir behandlade.
 
Dessa fåglar hälls, ja ni läste rätt; hälls levande ned i kar som man sedan öser färg över. Men inte slutar djurplågeriet där utan sedan sliter man de färgade fjädrarna direkt från djuren som skriker högt och sedan levande blir bortkastade som sopor. Nej, jag kommer ALDRIG mer att köpa fjädrar för jag kan inte acceptera att man behandlar andra levande varelser på det viset och för att jag inte vill stödja djurplågeri.

 
...mammas klippta mattrasor ...

Taggar: djurplågeri, djurplågeri, fjädrar, fjädrar, färgvippor, mattrasor, mattrasor, påsk, påsk, påskpynt, påskpynt, Åkernäs;