Axas valpar har kommit

 
Nu har Axa valpat och det känns lite nervöst även om förlossningen har gått bra. Jag och maken varvar med att sitta med dem en stund flera gånger om dagen för att vi ska få en bild av hur valparna mår och hur Axa fungerar som mamma. Vi ser till så att alla valparna äter ordentligt och blir omskötta.

Även om Axa verkar trött efter valpningen så är hennes allmäntillstånd bra. Vi ger henne små portioner med mat flera gånger om dagen och har alltid en skål med rent, fräscht vatten i närheten av valplådan.

Ser också till att det är rent och snyggt i valplådan. Axa har avslag och valparna kissar och bajsar så jag passar på att bädda om med rent underlag och handdukar när Axa är ute och gör sina behov så hon slipper bli orolig över att valparna flyttas över på en ny handduk.

Summa summarum är att den välmående valpkullen består av tre valpar; två hanar och en tik som äter, sover, drömmer förvånansvärt livligt och protesterar högljutt när Axa slickar om dem. Nu är det viktigt att den lilla familjen får vara ifred och växa i lugn och ro.

AxA - Axa - kull - tik - uppfödare - valpar - valpledig - valpning