Packat och klart

 
Åh, nu är tvättkorgen äntligen packad och klar för en helg i mitt älskade Åkernäs och jag sätter mej ned och pustar ut i soffan framför maken. Han skakar på huvudet och skrattar åt min  "packnoja" och säger lite ironiskt (tro inte att jag inte märker det); ja, nu klarar du dej över helgen i alla fall.

Men jag vet att han förstår. Han vet hur viktigt det är för mej att det blir packat på rätt sätt och att rätt saker följer med. För ska jag ska må bra så vill jag ha det på mitt sätt och saker placerade på mitt vis. Om jag reser bort så "bor jag alltid in mej" där jag ska ha mitt hem medan jag är borta även om det bara är för en dag och det räcker för att att jag ska kunna må bra.

I kaosartade platser och situationer kan det räcka att jag har ett ställe, ett rum som enligt mej är i perfekt ordning  och som jag kan gå till och andas då det blir för mycket ....

Taggar: ordning, packning, packnoja, reda;

Naturens balans

  
Vaknade vid fem av att det blåste ute så det dånade i hela huset och då jag inte kunde somna om var det lika bra att kliva upp. Jag tror banne mej att vädergudarna har blivit tokiga för blåser det inte stormvindar så är det superkallt eller så slår det om och det blir 10 plusgrader och regn i februari?
 
Nej, naturen följer som inga regler längre och jag tror att den ökande klimatförändring beror på oss människor. Växthuseffekten och den globala uppvärmningen kan vi ju bara inte inte blunda för längre och jag tror att vi måste börja ta ett ansvar över våra handlingar. 
 
När jag ser hur naturens balans redan är rubbad kan jag inte låta bli att fundera över hur det ska bli i framtiden och det är ju den värld som vi ska lämna över till våra barn och barnbarn.
 
 
 
Taggar: balans, global, klimat, malinns, uppvärmning, växthuseffekt;

Min söndag

(null)
 
Idag avlastade jag Emily med att ta hand om världens charmigaste Theo en stund. Åh, mormorshjärtat blir så varmt för han är verkligen en rolig liten kille att hänga med. Han blir alltid lika glad då mormor kommer och han har alltid någotbus på gång.
 
(null)
 
Jag och maken har även fått rå om Robin och Linneas Björne några timmar medan Robin körde skoter. Axa och han har haft så roligt. De har lekt och skuttat runt i ystra lekar. 
 
 
Då det har varit rena stormen ute idag har jag även passat på att läsa ut Silvervägen av Stina Jackson. En spänningsroman om en pappa som vägrar ge upp letandet efter sin 17-åriga dotter som försvann för tre år sedan längs väg 95 kallad Silvervägen. Det är spänning, djup, vemod och välskrivet. Handlingen utspelar sej i en liten norrländsk ort där alla känner alla. Sommarnätterna i norr är evigt ljusa men i skogen lurar mörkret.
Taggar: Björne, Theo, barnvakt, hundvakt;