En dag till sjöss

(null)
 
Då sommarvärmen kom tillbakas beslutade jag och maken oss för att det skulle bli en båtdag. Vi gick ner till bryggan och spände lös "storbåten" för att glida runt på Storarmsjöns vågor och besökta alla kära och välkända platser som badplatsen på Storholmen, Emilys stolpe, grundet mitt i sjön, Hattifnattstugan, kissen, martallen, måsstenen, näckrosviken, Västermarksbryggan och The rock på ansia.
 
(null)
 
En härlig dag på sjön men så är jag och maken trötta och ska ta en tidig fredagkväll. Det verkar vara sant som de säger dvs. Att sjön suger.
Taggar: Storarmsjö, båtdag, båtliv, sjö;

Båtliv

(null)
 
Nu har vi bytt ut vår rödaTerhi 375 som tagit mej och Rexa på många underbara båtturer. Det är med sorg jag tar förväl av min gamla vän.
 
Vatten och sjö är en underbar  sak
särskilt för dem som vill  tuffa
på vågornas gung i sakta mak
och som som rofyllt framåt vill luffa.
 ❤
När isarna släpper och det åter är vår
ja, då kommer båtälskarna fram
och ser över den i alla dess vrår
från akter till för och längs sidans ram . 

 ❤

Båten behöver inte alls gå så kvickt
och  stor eller liten kan kvitta
för det är färden som är av vikt
då sjöns vågor får allt att glittra.
 
Ser nu fram mot en ny vänskap i en vit Terhi 485 och hoppas på lika många turer och upplevelser med den som jag hade med den gamla.
 
(null)

 

 
 
 


Semesterliv

 
Idag har det varit kanonväder så efter alla måsten som att rensat förråd, köra bort en trasig båt mm har vi varit ute hela dagen. Christoffer , Liam och Theo kom förbi och de stora killarna var med maken och körde vattenskoter.
 
 
Medan de stora killarna roade sej med vattenskotern så fick jag vara med solstrålen Theo. Vi tog ett dopp i barnpoolen, busade med hundarna och åt glass i sommarvärmen.
 
 
Christoffer, Liam och maken de nöjde sej inte med barnpoolen utan de trotsade de svala vattnet och tog ett premiärdopp (för i år) i Storarmsjön.
Taggar: Christoffer, Liam, Storamsjö, Theo, barnbarnnummertvå, barnpool, maken, semesterliv, sommar;