Stor inspirationsdag på Väven

 
Idag har jag och mina kollegor varit på en grym utbildningsshow för motivation, personlig utveckling och lagkänsla på Väven i Umeå. Jag måste säga att det verkligen har varit en dag långt utöver det vanliga med fantastiska föreläsare som alla gett inspirerande och personliga föreläsningar med Maria Lundqvist som konfrancier med hjälp av hennes alter ego Sally.
 
  • Jörgen Ooms - Föreläste om Rätt Mental Inställning (RMI) som är ett måste för framgång. För att gruppen ska vara välfungerande så börjar man med ett starkt fokus på på det personliga ansvaret "If It´s to be, It´s up to me!" 
  • Måns Möller - En föreläsning om hur vi skapar balans mellan arbete och privatliv i vår vardag. Stressen, humor och konsten att få ihop det när allt runt omkring rasar.
  • Elaine Eksvärd - Lärde oss på ett lättsamt och roligt sätt ut konsten att hantera besvärliga personer och besvärliga situationer. 
  • Martina Haag - Delade med sej av modighetstips, att kunna springa mysigt och att hantera livspusslet. 
  • Jonas Gardell - På ett personligt och fantastiskt lägger Jonas fokus på marginaliserande och avvikande människor i utanförskap. Han försvarar de svaga och kämpar för deras rättigheter att vara precis som den de är.
  • Pär "Hudik" Johansson - Berättar hur viktigt det är att alla blir sedd, behövd och fyller sin plats. Att med rätt "näring" kan alla individer blomstra. Man ska se möjligheterna, allt är möjligt!
 

Tusen tack för en inspirerande dag Bjurholms kommun. Ett bra sätt att få ihop arbetslag, laganda och får såväl arbetsgrupper och individer att växa 👍🏻
Taggar: Bjurholm, Elaine Eksvärd, Jörgen Ooms, Martina Haag, Måns Möller, föreläsare, föreläsning, hudik, inspeationsdag, jonas gardell, kompetensutveckling, per johansson, umeå, väven;

Valpnytt

 
Det var ett tag sedan jag skrev om hur det går med Axas valpar men här kommer det lite valpnytt. De är nu 4 veckor gamla och fått flytta in i vardagsrummet/köket för att socialiseras och börjat att avvänjas från att bara leva på dimjölk.
 
 
Förra veckan gav jag dem mosad nötfärs och i helgen gick jag över till uppblött, mosat valpfoder. Eller, ger och ger det är inte så enkelt som man kan tro för dom väljer helt enkelt hellre Axas mjölk än fodret och det är ju inte så konstigt men jag är ståndaktig och försöker tre gånger om dagen. 
Första riktiga genombrottet hade jag nu på morgonen då jag faktiskt fick i dom var sin kula uppblött, mosat valpfoder innan de sprang iväg till Axa och började dia med stor aptit. Men jag är glad för det lilla och ser det som ett stort framsteg att de åt upp sin lilla portion.
 
 
I övrigt har valparna börjar utforska varandra och sin omgivning. De är nyfikna, kontaktsökande och man kan se att de viftar på svansen. Jag tillbringar en hel del tid i valplådan för att de ska lära sig att människan är ett naturligt inslag i deras liv. Under dessa stunder tar jag en valp i sänder och tillbringar en stund med den. Till helgen har jag tänkt börja klippa deras klor.

Taggar: avvänjning, socialisering, uppfödning, valpar, valpnytt;

Det sa bara svisch

 
Ja, det ssa bara svisch så var den här helgen till ända och en ny arbetsvecka på G. Känner mej taggad då jag kommit i fas efter sjukdomen och för att jag haft en kanonhelg. Den började redan när jag var på väg hem från jobbet då jag mötte den här lille raggaren.
 
 
När jag kom hem hade maken kommit hem från Örebro och var i full gång med att fixa och trixa med en ny valplåda till valparna. Eftersom klockan var närmare sju hoppade jag in i bilen och köpte fredagsmiddag från Mannes.
 
 
Då vi gjorde en tidig fredagskväll var vi uppe tidigt på lördag så vi åkte ut till Åkernäs på lördagsförmidagen. Medan jag, mamma och pappa dolade på inne i stugan så passade maken på "rasta" vattenskotern. Själv var jag riktigt sugen men jag vågade inte då jag fortfarande är lite hes och snörvlig.
 
 
Emily ringde och var sällskapssugen så vi skyndade oss hem för att bjuda henne och Theo på grillad korvlunch ute på vår inglasade altan. Där blev vi sittande och surrande i några timmar innan jag följde med dem på vägen hem. 
 
 
Under hela helgen har vi mixtrat med den nya valplådan som under söndagen blev helt klar och som alla dvs. Axa, valparna och vi är nöjda med. Så nu är de redo att lämna valpbubblan och redo för för socialisering. För övrigt så äter de nu smakportioner tre gånger om dagen för att börja avvänjas vid att leva på di och övergå till fast föda.
Taggar: Emily, Maken, Theo, altan, helg, raggare, seadoo, svisch, valpar, valplåda, vattenskoter;