Valpnytt

 
Det var ett tag sedan jag skrev om hur det går med Axas valpar men här kommer det lite valpnytt. De är nu 4 veckor gamla och fått flytta in i vardagsrummet/köket för att socialiseras och börjat att avvänjas från att bara leva på dimjölk.
 
 
Förra veckan gav jag dem mosad nötfärs och i helgen gick jag över till uppblött, mosat valpfoder. Eller, ger och ger det är inte så enkelt som man kan tro för dom väljer helt enkelt hellre Axas mjölk än fodret och det är ju inte så konstigt men jag är ståndaktig och försöker tre gånger om dagen. 
Första riktiga genombrottet hade jag nu på morgonen då jag faktiskt fick i dom var sin kula uppblött, mosat valpfoder innan de sprang iväg till Axa och började dia med stor aptit. Men jag är glad för det lilla och ser det som ett stort framsteg att de åt upp sin lilla portion.
 
 
I övrigt har valparna börjar utforska varandra och sin omgivning. De är nyfikna, kontaktsökande och man kan se att de viftar på svansen. Jag tillbringar en hel del tid i valplådan för att de ska lära sig att människan är ett naturligt inslag i deras liv. Under dessa stunder tar jag en valp i sänder och tillbringar en stund med den. Till helgen har jag tänkt börja klippa deras klor.

avvänjning - socialisering - uppfödning - valpar - valpnytt