Skarpt läge

(null)

Såg Löfvens tal till nationen. Han upplyser oss om att de närmaste månaderna kommer att bli påfrestande. Att coronaviruset prövar vårt samhälle och oss som medmänniskor. Varje person bör förbereda sig på vad som  väntar och vara medveten om att fler beslut kan tas. Ibland med kort varsel och ibland saker som stör vardagslivet ännu mer.

Han påminner oss även om att vi alla har ett stort ansvar där vi måste göra uppoffringar både för vår egen skull och för våra medmänniskor. Vi har alla ett ansvar att förhindra smittspridning. Ingen får chansa, ingen får gå till jobbet med symptom. Fler kommer att bli sjuka, fler kommer tvingas säga ett sista farväl till en älskad.

Medan jag hörde honom tala växte en patriotisk känsla fram i bröstet och allvaret över hela situationen sjönk in. Nog för att jag hela tiden förstått allvaret men ändå tyckt att hysterin varit större än viruset men det är skarpt läge nu. Har aldrig tyckt att Stefan varit en god talare men ikväll gick han genom rutan.


Corona - Löfven - Stefan - allvar - läge - nationen - patriotisk - sjukdom - skarpt - tal - virus
Kerstin

Varje morgon när jag vaknar till ytterligare en fin vårdag får jag overklighetskänslor. Ibland känns det som om hela Corona-pandemin bara var en ond dröm. Men så är det ju tyvärr inte...

Svar: Nej det är ju tyvärr inte så det blir bara verkligare och verkligare. Usch det är som om hela Sverige har pausat.
malinns